Május a Deákban

A május a ballagás és az érettségi mellett is tartogat még iskolával kapcsolatos programokat, és nemcsak a végzősöknek.

Fotó: Unsplash, Nandhu Kumar

Azonnal, a hónap első napján pihenéssel kezdünk, hiszen a munka ünnepe miatt nem kell iskolába jönnünk.

Másodikán utoljára ülnek a Deák iskolapadjaiba a végzősök, de hogy mégse legyen annyira szomorú ez a nap, az elmúlt négy évre vidáman emlékezve ekkor lesz a bolondballagás Farkas Szilvia szervezésében. 12 és 13 óra között láthatjátok majd a végzősöket.

Aztán 4-én, szombaton végleg lezárul egy korszak a 12. évfolyam életében, hiszen ekkor lesz a ballagás, melyen természetesen az iDeák fotósai is részt fognak venni, így képgalériát is láthattok majd erről a nagy eseményről.

A hétvége valószínűleg már nem fog olyan önfeledten telni a 12-eseknek, mert hétfőn kezdetét veszi életük egyik legnagyobb megmérettetése: az érettségi. Ezen a napon magyarból vár rájuk próbatétel, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön pedig angolból. Ez a hét az alsóbb éveseknek is a megszokott rendtől eltérően fog zajlani: hétfőn és kedden nem lesz tanítás, szerdán és csütörtökön pedig délután kell majd iskolába jönnünk, ami azt jelenti, hogy 13:00 órai kezdettel 35 perces órák lesznek 10 perces szünetekkel. Az utolsó óra az ötödik lesz, ami 16:35 perckor ér majd véget. Pénteken folytatódik a vizsgaidőszak, ekkor német írásbeli lesz, de ezen a napon már minden a megszokott kerékvágásban fog folyni, és emellett a bukásveszélyről szóló értesítők kiosztására is sor kerül.

Ez után a zsúfolt időszak után a tizedikeseknek lesz fontos teendője: 29-én lesz életük utolsó kompetenciamérése.

Az alábbi táblázatban megtekinthetitek az összes érettségi időpontját:

Az érettségizőknek sok sikert kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások
+ posts