Aktív kikapcsolódás Koralpén – élmények a deákos sítáborból

A februári egyhetes síszünetet sokan otthon élvezték, de akadt jó néhány olyan diák is, aki az ausztriai Koralpén téli sportokat űzve kapcsolódott ki. Megkértem néhány résztvevőt, hogy meséljenek az élményeikről.

Fotó: Fekete Sára, iDeák

Néhányan most próbálták ki először a sportot, így ezzel kapcsolatban feltettem azt a kérdést, hogy így elsőre hogyan értékelnék a tábort.
Zsoldos Dominik 10. h: Jó volt, egyáltalán nem bántam meg, hogy elmentem, elég gyorsan meg is tanultam síelni.

Mi volt a legjobb élmény, amit szívesen kiemelnél?
Szabó B Anikó 10. b: A legjobb dolog személy szerint az volt, mikor délutánonként már önállóan, kis csapatokban mehettünk síelni/snowboardozni. Mivel nem volt nagyon nagy pályarendszer, ezért a felvonóknál, a pálya kellős közepén, a hüttékben összefutottunk, majd együtt mentünk tovább. Újra szétszéledtünk, és újra találkoztunk más ismerősökkel. Barátságok alakultak ki, nem számít, hogy gólya és végzős, a suliban már egyre kevesebb idegen megy el mellettünk.

Fotó: Fekete Sára, iDeák


Zsoldos Dominik 10. h: A hangulat.
Irsai-Ászity Erik 10. h: A legjobb dolog a szabadság volt, hogy szabadon lehetett síelni nem függtünk szinte senkitől, de mégis szemmel tartottak minket.
Csóka Darius 10. e: A legjobb élményem kezdő boardos létemre az volt, mikor sikerült lecsúsznom a pirosról.
Klein Dominik 10. h: Nekem nagyon bevált az iskolai sítábor, és nagyon jól ereztem magam. Ez azért volt, mert a diákok nem voltak megkötve, hanem szabadon mozoghattak a pályán és az egész létesítményben. A tanárok is kedvesek, segítőkészek és engedékenyek voltak.
Dunai Tibor 12. f: Szereztem egy-két új barátot. Nem tudok legjobb élményt kiemelni, az egész sítabor nagyon jó volt, talán ez volt a legjobb eddig.

Fotó: Fekete Sára, iDeák

Milyen programok voltak a síelésen kívül?
Hódossy Nóra 10. d: Koralpén rengeteg szórakozási lehetőségünk volt, viszont a napunk nagy részét a síelés töltötte ki. Általában délelőtt 10 órától 4-ig a pályán voltunk. Napközben a hüttékben tudtunk melegedni, és itt fogyasztottuk el az ebédünket is. A szállásunkon volt egy társalgó, ahová mindig összegyűltünk a vacsorát követően, és együtt kártyáztunk, zenét hallgattunk, csocsóztunk és billiárdoztunk. Ezek a dolgok hoztak össze minket, és egy nagyon jó társaság alakult ki.

Fotó: Fekete Sára, iDeák

Mennyi időt vett el a gólyaeskü megírása? Miket vettetek figyelembe?
Czeglédy Viktória 10. d: 30 éve minden évben megrendezésre kerül az újoncok beavatása. A tábor  utolsó napján, a régi táborozók egy kis meglepetéssel készülnek a sítábor gólyáinak. Idén a mi feladatunk volt az eskü megírása, valamint a beavatás megrendezése. Mivel az utolsó napon nem síeltünk az időjárás miatt, így a szokásos hófürdő elmaradt, de az eskü szövege, mint minden évben, most is elhangzott. A szöveg megírása nem volt egyszerű feladat, de végül sikeresen elvégeztük. Az utolsó előtti nap írtuk meg a csendespihenőben, összeszedtünk minden történést, eseményt, sztorit, amit csak tudtunk, és próbáltuk őket versbe foglalni. A tanárok teljesen szabad kezet adtak nekünk, ránk bízták, mit írunk bele. Véleményem szerint a táborhoz méltó szöveg született, élveztem a megírását.

Fotó: Fekete Sára, iDeák

Akadt olyan is, aki másik iskolából érkezett a csapatba:Honnan hallottál a deákos sítáborról? Mi vett rá, hogy gyere?
Béres Tamás, Tömörkény István Gimnázium: A deákos haverjaim meséltek a táborról, sok pozitív gondolatot hallottam tőlük, ezért is jött meg a kedvem hozzá.

Mivel lehetne jobbá tenni a sítábort?
Csóka Darius 10. e: Hogy hogyan lehetne jobbá tenni a tábort? Erre nem nagyon tudok válaszolni, mivel számomra tökéletes volt.
Klein Dominik 10. h: Annyi változtatás, hogy valami olyan helyre kellene menni, ahol nagyobb a pálya.

Hozzászólások
+ posts