Március a Deákban

A rövid, 28 napos február után már át is léptünk a tavaszba, úgyhogy nézzük is, milyen iskola események várnak ránk márciusban!

Forrás: Unsplash, Perica Lesar

4-én kerül sor a nyolcadikosok szóbeli felvételijére. Délután kettő órai kezdettel várják azokat a diákokat, akik nem a kéttannyelvű tagozatra jelentkeztek. Emiatt a már deákosok napirendjében is változás lesz, ugyanis rövidített, 35 perces órák lesznek, 10 perces szünetekkel, valamint a 8-10. órák elmaradnak.

Természetesen március 15-e idén is munkaszüneti nap, de előtte, 14-én, csütörtökön, az ötödik órában megemlékezünk az 1848-as forradalomról és szabadságharcról. Mondani sem kell, hogy a klasszikus ünnepi öltözet és a kokárda viselése az elvárt megjelenés.

A hosszú hétvége utáni hétfő izgalmas lesz a nyolcadikosok számára, hiszen ez a felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatalának napja.

Szülői értekezlet is lesz ebben a hónapban, 21-én, csütörtökön, 17:00 órai kezdettel, majd ezt követően 18:00 órakor fogadóórákra kerül sor.

22-én pénteken kapják meg a bukásveszélyről szóló értesítőket a végzősök és szüleik.

25-én veszi kezdetét a European Classes nevű nemzetközi, angol nyelvű, iskolák közötti vitafórum. A programra való jelentkezésért és további információért keresd Canjavec László tanár urat!

Az év egyik legnagyobb eseménye, a Deák Olimpia zárónapja 27-én, szerdán lesz. Ekkor a hagyományok szerint csak három óra lesz megtartva, majd ezután kezdődnek az Olimpia rendezvényei, ami többek közt a tanulmányi- és sportversenyek eredményhirdetését is magában foglalja. A megmérettetésekre a folyosókra kihelyezett plakátokon tudtok feliratkozni.

Kellemes márciust kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások