Deák vagy sportcsarnok? Kíváncsiak vagyunk, hogyan értékelitek az idei szalagavatót

A 2018/19-es tanévben végző diákok szalagavatója a deákos hagyományhoz hűen iskolánkban került megrendezésre. Mégis, csaknem minden évben felmerül a kérdés: vajon a gimnázium épülete szolgál az este legalkalmasabb helyszínéül? Szerkesztőségünk ezt választotta a hónap témájának januárban, cikkünk végén pedig Te is dönthetsz a kérdésről.

Fotó: Busch Petra, iDeák

A helyszínválasztást már az idei év elején sokan kifogásolták, hiszen az épület nem alkalmas körülbelül 1000-nél több fő befogadására, ezért minden tanuló maximum négy családtagot, barátot, ismerőst hívhatott meg, hogy ne lépjék túl a megengedett létszámot. Emellett a 12-esek magas létszáma miatt rendre korlátozni kellett a keringőzők számát is, melyet osztályonkénti, a lányok számával arányos kvóták bevezetésével sikerült elrendezni. A megoldás egy új helyszín találása lehet az esemény számára, amely valószínűleg a sportcsarnokot jelentené.

A szervezők ezt eddig nem támogatták, arra hivatkozva, hogy a diákok részéről nem fogalmazódott meg az erre való igény, illetve természetesen kevesebbe kerül és praktikusabb a Deákban tartani a bált, valamint a hagyomány is ezt diktálja.

Ősszel a DÖK-gyűlésen elhangzott javaslat alapján szeretnénk így most összegyűjteni a szalagavatón szerzett tapasztalataitokat, hogy érdemi visszajelzést és segítséget kapjanak a szervezők, és a következő évben ezeket figyelembe véve gondoskodhassanak az ünnepi hangulatról.

Előbb a 12-eseket kérdeznénk meg idei élményeikről, majd pedig a mostani 11-esekhez fordulnánk, hogy hogyan képzelik el ők a szalagavatójukat egy év múlva.

Hozzászólások
+ posts