Van karácsony Kevin és tömeg nélkül?

Régóta érezhettük már a karácsony közeledtét. November végén ünnepi díszbe öltözött a város, a levegőben a forralt bor és a kürtőskalács illata kering. Az áruházak szinte állandóan tele voltak, mindenki ajándékot és a vacsorának valót vásárolt Szentestére. A rádióból szólt az All I Want For Christmas Is You és feldolgozásai, a tévében a Reszkessetek, betörők!-et harangozták be. Megegyezhetünk abban, hogy ez egy eléggé stresszes időszak: megtalálni a tökéletes ajándékot szeretteink számára majdnem olyan nehéz, mint egy fizikadolgozat. De a végén több-kevesebb sikerrel készen állunk a karácsonyi forgatagra. Erről kérdeztem a szerkesztőség néhány tagját.

A karácsonyi készülődést nálunk már november legelejétől elkezdik. A boltokban árulják a díszeket, és hallani a karácsonyi zenét. Mit gondolsz erről, hogy már ilyen hamar árulják a karácsonyi dolgokat?

“Szerintem hasznos, hogy már november elejétől árulják a karácsonyi cuccokat csak ezt sokan nem használják ki… és decemberben mindenki kapkodhat, hogy “úristen nincs meg a dísz, nincs meg az ajándék.”

– Sipos Ivett

“Igazából nem zavar, de nem is szeretem, közömbösen viszonyulok az egészhez. Valakinek biztos segít a ráhangolódásban, de megértem azokat is, akiket zavar.”

– Szabó Ákos

“Szerintem borzasztó, hogy november elejétől már karácsonyban van Szeged.”

– Fejes Vivien

Train – Shake up Christmas (Official Music Video)

More Christmas hits here: https://LegacyRecordings.lnk.to/xmas_pl Train’s official music video for ‘Shake Up Christmas’. As featured on Train: The Collection. Click to buy the track or album via iTunes: http://smarturl.it/TrainColiTunes?IQid=TrainSuC Google Play: http://smarturl.it/TrainSUCPlay?IQid=TrainSuC Amazon: http://smarturl.it/TrainColAmz?IQid=TrainSuC More from Train Drive By: https://youtu.be/oxqnFJ3lp5k Hey Soul Sister: https://youtu.be/kVpv8-5XWOI Drops of Jupiter: https://youtu.be/7Xf-Lesrkuc More great Christmas videos here: http://smarturl.it/ChristmasHitsVid Follow Train Website: http://savemesanfrancisco.com/ Facebook: https://www.facebook.com/Train Twitter: https://twitter.com/train Instagram: https://instagram.com/train Subscribe to Train on YouTube: http://smarturl.it/TrainSub?IQid=TrainSuC ——— Lyrics: Ho, ho, ho…

Mint már említettem, decembertől adják a karácsonyi filmeket. Mit gondolsz a karácsonyi filmekről? Szerinted van karácsony Kevin nélkül?

“A karácsonyi filmek nem igazán vonzanak, nem ülök le külön csak olyat nézni. Viszont nagyon nincs karácsony Kevin nélkül! Nekem azt minden évben kötelességem megnézni.”

– Takács Tamara

“Szeretem a karácsonyi filmeket, és igen, nekem már 16 éve van karácsony Kevin nélkül.”

– Kiss Anna

“Kevin nélkül feltétlen van karácsony, nekem már a könyökömön jön ki a történet és a felhajtás az egész körül. Szerintem vannak jobb és rosszabb karácsonyi filmek is, én inkább a kevésbé tipikus szereplőkkel, történettel dolgozó, nem annyira szájbarágósakat szeretem.”

– Szabó Ákos

Van karácsony Kevin nélkül, csak nem nálunk!

Reszkessetek, betörők! filmek december 24-én, 25-én és 26-án TV2-n! További tartalmak: https://tv2.hu/videok/

A Reszkessetek, betörők! idei ajánlója.

És a zenék? Te az a fajta vagy, aki már novembertől karácsonyi zenéket hallgatsz, vagy az, aki december közepe felé sem hallgat ilyeneket?

“Mindig kiakadok, amikor novemberben meghallom a karácsonyi zenéket: “úristen már…? Ilyen korán? Még csak november van!” aztán eltelik néhány nap, és én is vígan énekelgetem a “Let It Snow”-t.”

– Sipos Ivett

“Maximum karácsony előtt pár nappal kezdek el hallgatni ilyesmi zenéket, hogy kicsit hangolódjak az ünnepekre, vagy például mézeskalácssütés közben vagy díszítésnél háttérzajnak jók.”

– Kiss Anna

“A szobámban vagy fülesen nem igazán szoktam karácsonyi zenéket hallgatni, de a suliban vagy az áruházakban amikor megy, egyszerűen muszáj dúdolnom vagy énekelnem, mert amúgy imádom.”

– Takács Tamara

 

Az ajándékozás terén melyiket kedveled jobban: A hasznos, de kicsit drágább ajándékokat, vagy az olcsó és haszontalan vackokat, esetleg a személyes kézzel készíthető ajándékokat?

“Az ajándékok terén nem érdekel az ára, nekem az a fontos, hogy személyes legyen. Ne csak az legyen, hogy vett nekem valamit. Hanem akkor vagy csináljon valamit, vagy ha nagyon venni akar, akkor valami olyat, amit szeretek. Nem érdekel, hogy gagyi vagy hülyeség. Az a fontos, hogy érezzem, hogy szívből adja az illető.”

– Fejes Vivien

“Alapvetően nem vagyok ajándékozós típus, valamiért taszít a “mindenkinek vegyünk valamit a tömött bevásárlóközpontban még az utolsó pillanatban is, csak mert muszáj” felfogás, a családban, a barátokkal sem szoktunk túlzásba esni. Inkább a hasznos ajándékokat pártolom, régen szerettem a mütyüröket is, de már kevés hasznukat látom, kivéve persze, ha személyes értéke van.”

– Szabó Ákos

“Kiskoromban rengeteg kézzel készített ajándékot adtam a szüleimnek, de mostanában már inkább a hasznosabb, minőségibb ajándékokat keresem”

– Kiss Anna

Az otthoni ünneplések előtt az iskolában is ünnepelni szoktuk a karácsonyt osztályszinten is, ilyen-olyan módon. Tartotok osztálykarácsonyt? Vagy esetleg Mikulást? Mi volt az eddigi legviccesebb élményed?

“Igen, minden évben tartunk osztálykarácsonyt, amit imádok. Az a hagyomány nálunk, hogy decemberben két kis aprósággal meg kell lepned, akit húztál, de úgy, hogy ne tudja meg ki vagy. Például bedobod a szekrényébe, vagy megkéred az egyik tanárt, hogy adja oda. A hivatalos ajándékozáson pedig körbeülünk, és mondani kell három olyan mondatot, ami az illetőt jellemzi. Így saját magunkra kell ráismernünk, hogy megkaphassuk az ajándékot. Utána pedig eszünk sütit. Vicces élménynek azt mondanám, mikor olyan emberek húzták egymást, ami tök váratlan volt, vagy ha egymást húzták valakik, azon jókat szoktunk mosolyogni.”

– Fejes Vivien

“Igen, minden évben tartottunk osztálykarácsonyt. Mindig nagyon jó hangulatban telt, sosem tudtam meg, hogy ki húzott, és szerintem pont ez volt a jó benne, mert tényleg meglepetés volt. Örültem, hogy aki esetleg kevésbé ismert, az is igyekezett hozzám minél közelebb álló ajándékot adni. A legviccesebb élményem talán az idei volt, mert egy nagyon-nagyon kedves barátnőm húzott, amire egyáltalán nem számítottam, és mikor az elején meg név nélkül szólt pár szót a húzottjáról, annyira jól esett, hogy így gondol valakire… Aztán amikor kiderült, hogy az én vagyok, tényleg könnybe lábadt a szemem.”

– Takács Tamara

“Osztálykarácsonyunk minden évben volt, szerintem teljesen pozitív dolog. Jó érzés, ha az egyik legjobb barátodat húzod, de az is, ha egy számodra kvázi ismeretlennek adsz ajándékot, hiszen jobban megismeritek egymást. Persze vannak kínos pillanatok is, amikor valaki kiteszi szívét-lelkét ajándékozáskor, majd egy rúd csokit kap valaki mástól cserébe…”

– Szabó Ákos


Mint láthatjátok, a vélemények és a szokások mások, de talán pont ettől szép a karácsony. Nem az ajándékok a legfontosabbak, hanem a szeretet, és azok, akik szeretnek és körbevesznek téged, tudják igazán boldoggá tenni az ünnepeket.

Most pedig a Ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk! Az alábbi rövid Google-kérdőív kitöltésével a Ti válaszaitokat is nyilvánosságra hozzuk, hiszen a következő cikkünkben a deakság véleményét olvashatjátok a karácsonnyal kapcsolatban.

Kellemes ünnepek kívánunk mindenkinek!

Hozzászólások
+ posts