A szombati munkanap menete – karácsonyi programok

December 15-én, szombaton ismét munkanap lesz, de nem kell csüggedni, hiszen rendkívüli karácsonyra hangolódó programok várnak ránk reggel nyolctól délig.

Reggel a hétfői első órátok szerinti teremnél kell gyülekeznetek, ahol az órát tartó tanár rövid adminisztrációja után (névsorolvasás, útbaigazítás) már mehettek is a programokra, melyekre előzetesen tudtok regisztrálni december 7-ig, a nagytanári elé kihelyezett táblán.

Nézzük is, milyen lehetőségek közül válogathattok:

A kézműveskedni vágyók mehetnek ékszereket, ehető ajándékokat, adventi koszorút, karácsonyi képeslapot, képregényt vagy díszeket készíteni.

Azoknak, akik valami fejtörésre vágynak, tökéletes lehet a karácsonyi kvíz kitöltése, vagy a társasjátékozás.

A sportos diákok a tornateremben találják a tökéletes programot, a sorversenyt.

Akik inkább beszélgetős kedvükben vannak, azoknak tetszhet A karácsony a világ körül nevezetű program, melynek során külföldi diákokkal beszélgethettek az ünnepi szokásaikról, mindezt természetesen idegen nyelven, és ugyanitt jellegzetes ételeket is megkóstolhattok. Szintén ilyen program a filmnézés is, amiről utána beszélgetni fogtok. Előadást is meghallgathattok Váradi Gábortól “Karácsonyi szimbólumok” címmel.

Ha szép esztétikai érzékkel rendelkeztek, akkor csapatokban benevezhettek a karácsonyfa-díszítő versenyre. Olyan háromfős csapatokat várnak, akik tudnak hozni maguknak (mű)fenyőt. Két kategóriában is fognak győztest hirdetni: arról döntenek, hogy melyik a legszebb környezetbarát karácsonyfa és a legeredetibb karácsonyfa.

A választható programok 11:30-ig fognak tartani, ezután közös éneklésre kerül sor az iskola aulájában, ami délig tart majd.

Fontos, hogy a neveteket és az osztályotokat olvashatóan írjátok rá a lapokra, és hogy több programot is válasszatok, nehogy rátok törjön az unalom. A programok választását átgondoltan tegyétek, hiszen minden foglalkozáson pipálni fogják a megjelenteket.

Jó szórakozást és kellemes ünnepeket kívánunk!

Hozzászólások