Program a téli napokra – Karácsonyi Hetek Szegeden

2018-ban is megrendezésre kerülnek a Szegedi Karácsonyi Hetek. A már megszokott programok mellett izgalmas újdonságokkal is várják a látogatókat. A rendezvény november 23-án kezdődik és egészen Szentestéig tart.

Szegedi Karácsonyi Hetek

Láncfűrészes Jégszobrász Látványshow, M. Tóth Zsolt világbajnokkal, szombaton és vasárnap 19:00 – tól a Dóm téren! ?☃? #Szeged #JégvarázsShow #Advent Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről:…

A karácsonyi hangulatért felelős egyik legfontosabb tényező az ünnepi kivilágítás. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak a szerencsén múlik, hogy ki lesz az, aki felkapcsolja Szeged fényeit. Akár te is lehetsz! A nevezéshez csupán annyit kell tenned, hogy elküldöd SMS-ben a kedvenc karácsonyi dalod a Rádió 88-nak, ők pedig ki fogják sorsolni a szerencsést.
A karácsonyi fényekhez kapcsolódóan idén is itt lesz a híres Csodaszarvas, minden vasárnap gyertyagyújtásra kerül sor az óriási adventi koszorún, szombatonként lesz fényfestés a Dómra, és természetesen az egész Dóm és Dugonics tér ünnepi díszben fog pompázni.

Ha pedig valami izgalmasabbra vágyunk, akkor megnézhetjük a Jégszobrász Látványshowt, a Tűzshowt, vagy felülhetünk az idén újdonságnak számító, Németországból hozott, tíz emelet magas, száznegyvennégy férőhelyes óriáskerék.

Szegedi Karácsonyi Hetek

Egyetlen szó: #KEZDÜNK !!! ? Na jóóóó, inkább kettő: ✔ holnap ✔ kezdünk …kezeket fel, ki az, aki már az első nap birtokba veszi a Dóm téri koripályát és a Széchenyi téri óriáskereket?

 

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek is tud programmal szolgálni a Karácsonyi Hetek, ugyanis idén szintén újdonságnak számít, hogy a Dóm téren négyszázötven négyzetméteres szabadtéri korcsolyapályát építettek fel, amit hétköznapokon délután háromtól este kilencig lehet igénybe venni, hétvégén pedig már délelőtt tíztől, szintén este kilencig van lehetőségünk kipróbálni. A diákjegy nyolcszáz, a felnőtt pedig ezer forintba kerül. Arra az esetre, ha nem lenne saját korink, nyolcszáz forintért tudunk bérelni.

A szegedi karácsonyi vásár talán a gasztronómiáról a leghíresebb, így ebben sem lesz hiány: forraltbor-különlegességekre és rengeteg kulináris specialitásra lehet majd számítani.

Milyen is lenne egy karácsonyi forgatag árusok nélkül? Lehetőség lesz szebbnél-szebb kézműves tárgyak vásárlására, amik ajándéknak sem utolsók.

Szegedi Karácsonyi Hetek

Imádjuk a Dóm teret! ? Éppen ezért telis-tele pakoltuk imádnivaló családi programokkal ➡ íme a Mesés Kastély időbeosztása, november 23-december 23. között! ❄ Dóm Téri Karácsoyni Hetek – ami elvarázsol!

Mivel a Szegedi Karácsonyi Hetek alapvetően egy családi program, a kisgyerekeknek is számtalan lehetőséget nyújt. A legnépszerűbb a szalmalabirintus, ami Dél-Magyarországon a legnagyobb. Idén is itt lesz a Gigantikus Mesés Kastély Csukás István mesehőseivel, és a nagysikerű Bogyó és Babóca kiállítás sem maradhat el.

 

Dóm Téri Karácsonyi Hetek – ami elvarázsol.
Széchenyi Téri Karácsonyi Hetek – ami összehoz.

Forrás: A Szegedi Karácsonyi Hetek Facebook-oldala

Hozzászólások