Október a Deákban

Október végén még őszi szünet is vár ránk, de előtte rengeteg tanórán kívüli programra is számíthatunk.

9-én, kedden délután öt órakor lesz a nyílt nap a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosok és szüleik számára. Számunkra, akik évekkel ezelőtt már felvételt nyertek a Deákba, ismerős lehet a menetrend: elsősorban a tagozatokról lehet információkat megtudni, de ekkor hirdetik meg a felvételi előkészítőket is.

11-én, csütörtökön lesz a Megyei Deák Fordítóverseny a 11. és 12. évfolyamos tanulók számára angol, német, francia, olasz és spanyol nyelvből. Ha jelentkezni szeretnétek, érdeklődjetek szaktanáraitoknál!

Egy szombati tanítási napot is át kell vészelnünk: 13-án az október 22-ről áthelyezett munkanapot dolgozzuk le, azaz hétfői napra kell készülni, és a 3-7. órák lesznek megtartva.

Október 13-a az iDeák a Hónap képe nevű pályázatának beküldési határideje is, amelyre az eső témában küldhettek fotót a szerkesztoseg@ideak.info címre.

Emellett menzabefizetés is lesz a szokásos módon, október 16-án és 17-én reggel fél nyolctól 14 óra 40 percig.

Több jelentős történelmi eseményről is megemlékezünk ebben a hónapban: 5-én az aradi vértanúkról hallgathatunk meg rádiós műsort, 17-én Deák Ferenc születése alkalmából koszorúzunk iskolánk névadójának szobránál, 19-én az 5. órában pedig az 1956. október 23-i forradalomról emlékezik meg ünnepi műsorral a 11. g osztály.

A hosszú hétvége után 24-én veszi kezdetét a kilencedikesekről szóló gólyahét, a gólyabál pedig 26-án pénteken 18 órakor kerül megrendezésre. A jegyek árusítását hamarosan megkezdi a tavalyi nyertes, az idén szervező 10. d.

A bál remek zárása lesz az októbernek, hiszen ezután már csak november 5-én, egyhetes pihenő után jövünk újra iskolába.

A szünet előtti hetekre kitartást kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások
+ posts