Középsulis romantikus komédia újratöltve – A fiúknak, akiket valaha szerettem

Újabb netfixes film a láthatáron, ezúttal A fiúknak, akiket valaha szerettem című, augusztus közepén kiadott alkotás örvend nagy népszerűségnek. A film egy háromkötetes sorozat alapján készült, azonban leginkább az első részt foglalja magában. A könyvek szerzője Jenny Han, az első részt 2014-ben publikálták.

To All The Boys I’ve Loved Before | Official Trailer [HD] | Netflix

What if all the crushes you ever had found out how you felt about them…all at once? Lara Jean Song Covey’s love life goes from imaginary to out of control when the love letters for every boy she’s ever loved-five in all- are mysteriously mailed out.

A film egy amolyan „szokásos” tiniknek szóló vígjáték, melyben fontos szerepet játszik a szerelmi szál. A főszereplő, Lara Jean Song Covey (Lana Condor) félig amerikai, félig koreai származású lány, aki épp középiskolás éveiben jár. Apjával és két testvérével él, akikkel különlegesen szoros kapcsolata van. Emellett Lara Jeannek az évek során összegyűlt néhány kiszemeltje, és mindnek papírra vetett egy-egy üzenetet. Nem szokásos szerelmes levelekről van szó, hanem inkább búcsúlevelekhez lehetne őket hasonlítani: azért írta ezeket, hogy kiadja magából az érzelmeit és továbblépjen. Ezeket a leveleket meg is címezte, azonban soha semelyik címzett nem kapta meg őket. Nos, ez a mondat nem teljesen igaz így, ugyanis végül eljutnak a címzettekhez, de Lara Jean tudomása nélkül. Itt kezdődtek el a bonyodalmak.

Lana Condor and author Jenny Han attend ‘To All The Boys I’ve Loved…

Lana Condor and author Jenny Han attend ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ New York Screening at AMC Loews Lincoln Square on August 14, 2018 in New York City. Get premium, high resolution news photos at Getty Images

A főszereplő, Lana Condor és a könyvsorozat írója, Jenny Han a film New York-i vetítésén.

Mint minden hasonló filmben, itt is lennie kell egy férfi főszereplőnek. Peter Kavinsky (Noah Centineo), minden lány álma, a lacrosse-csapat tagja, és természetesen a suli legnépszerűbb lánya a barátnője. Peter is megkapja a neki szánt levelet, így ő is belekeveredik az ezt követő kalandos eseményekbe. Noah Centineo egyébként nagyon népszerű lett a film után, minden közösségi oldalon csak őt látom – amit persze egy cseppet sem bánok, hiszen teljesen megértem mire ez a nagy felhajtás körülötte.

Lara Jean és Peter kitalálnak egy mindkettőjük számára előnyös tervet: azt tettetik, hogy ketten egy párt alkotnak. Peter ugyanis időközben szakít a barátnőjével, Lara Jean pedig nagy bajban van egy másik levél miatt, ami Josh kezébe került. Josh Lara Jean egyik legjobb barátja, illetve a lány nővérének, Margotnak az exe, így érthető, miért kínos a szituáció. Tehát a terv: Peter féltékennyé teszi a volt barátnőjét Genevieve-et, Josh pedig nem fogja azt hinni, hogy Lara Jean még mindig szerelmes belé.

Israel Broussard, Lana Condor and Noah Centineo attend Netflix’s ‘To…

Israel Broussard, Lana Condor and Noah Centineo attend Netflix’s ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ Los Angeles Special Screening at Arclight Cinemas Culver City on August 16, 2018 in Culver City,… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

A Josht alakító Israel Broussard, Lana Condor és Noah Centineo.

Én először a filmet láttam, ami nagyon tetszett. A színészek között hihetetlenül jó összhang uralkodott játékuk során, és egyetlen percre sem untatott. Az egyik kedvencem lett, és azóta még egyszer megnéztem, illetve a könyvet is elolvastam.

Mivel a könyvet a film után olvastam, így jobban el tudtam képzelni az eseményeket, valamint a könyvvel teljesebbnek éreztem a filmet is, mert számos információt tudtam még meg, és jobban megismertem a szereplőket is. A könyvben lévő Margot, Lara Jean nővére például sokkal szigorúbbnak és kissé hidegebbnek látszott, mint a fimbéli Margot. Chris, Lara Jean legjobb barátnője pedig lázadóbbnak és vadabbnak, Peter pedig nekem kicsit megbízhatatlanabbnak tűnt a könyvben. Igazából második nézésre a film során néha úgy éreztem, hogy egy más történetet nézek, mivel rengeteg jelenetről szó sem volt a regényben, illetve számos másikat kihagytak a forgatókönyvből. Természetesen így is nagyon tetszett, a film készítői tudták, mit kell beletenni, hogy vászonra vihető és még érdekesebb legyen a történet, és kíváncsian várom, hogy elolvassam a könyv második kötetét.

Pozitív tapasztalat volt a mű során, hogy hiába volt Lara Jean félig ázsiai, nem érte őt semmilyen megkülönböztetés. Előrelépésnek tekinthető az is, hogy egy Amerikában kisebbségi származású lányt emeltek főszereplő státuszba. Egyébként a írónő, Jenny Han is koreai, így nem meglepő ez a szereplőválasztás.

Israel Broussard, Janel Parrish, Susan Johnson, Lana Condor Anna…

Israel Broussard, Janel Parrish, Susan Johnson, Lana Condor Anna Cathcart, Jenny Han and Noah Centineo attend Netflix’s ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ Los Angeles Special Screening at Arclight… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

A film szereplői, köztük Lara Jean testvérei, a könyv írónője, valamint a rendező, Susan Johnson.

Ha az elmúlt idő hasonló típusú alkotásai közül a tavaly nyári Minden mindent, az idei év elején megjelenő Nap nap utánt, és A fiúknak, akiket valaha szerettemet kellene összehasonlítanom vagy értékelnem, én egyértelműen az utóbbit választanám legjobbnak, mivel szerintem a cselekmény nem mindennapi, de mégis reális, illetve a színészek játéka is hozzásegített, hogy erre a véleményre jussak. Nekem a filmben lévő helyszínek is nagyon tetszettek, valamiért olyan különlegesnek találtam például a kávézót és Lara Jeanék otthonát is. A három közül talán a Nap nap után volt az, ami a legkevésbé nyerte el a tetszésem. Nem mondom, hogy a történet fő témája sablonos volt – hiszen nem megszokott, hogy egy lélek minden nap más testbe vándorol -, de a film összességében nálam nem érte el a várt hatást, valamint számomra azóta sem derült ki a történet koncepciójának lényege.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Hozzászólások
+ posts