Idén is jó hangulatban telt a gólyanap

Iskolánk hagyománya szerint idén is megrendezésre került augusztus 30-án a gólyanap, amelynek játékos programjai során meg tudtak ismerkedni a kilencedikesek egymással és az osztályfőnökükkel.

Fotó: iDeákIdén negyedik alkalommal kapott helyet az esemény Sziksósfürdőn, Farkas Szilvia szervezésében pedig ez volt a tizedik gólyanap. Elmondása szerint volt már korábban Gyálaréten és Ópusztaszeren is, de az árnyékos helyek miatt eddig ez a helyszín vált be a legjobban. Nem a főszervező az egyetlen, aki jelenlétére évek óta számítani lehet, Varga Viktor tanár úrnak ez volt a hatodik gólyanapja, és Grószné Ági néni, iskolánk védőnője is állandó tagja a program szervezőcsapatának. Egy ilyen nap mögött rengeteg munka áll, a szervezés menetéről Vangel Erik, DÖK elnököt kérdeztem, hiszen a Deák diákönkormányzata is kiveszi részét a feladatokból, Nagy Péter tanár úr vezetésével:

„A kijövetelt megelőzi kettő-három találkozó, ez általában augusztus közepén szokott lenni, amikor elsősorban megbeszéljük a nap struktúráját, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan lesz-e megszervezve vagy nem. Legelőször a helyszínt választjuk ki, idén már negyedik alkalommal vagyunk itt, a Szikin. A programok általában visszatérőek szoktak lenni, például a DÖK szervezésében az időkapszula, itt öt kérdésre írják meg a diákok a választ, és ezt mikor elballagnak, megnézhetik. A sportprogramokat leginkább Nagy Péter tanár úr szervezi, és Farkas Szilvia munkáját is segíti. Ebben az évben újdonság, hogy az iskolánk pszichológusa, Róka László is kijött hozzánk.”

Róka László munkatársunkkal. Fotó: iDeák

Újdonság volt idén a Léleksarok, amelyről a szervező iskolapszichológusunknál is érdeklődtem:

„Itt nem az egymással való versengés és a sok pont gyűjtése a lényeg, hanem az, hogy megismerjék egymást a diákok, kicsit gyakorolják az egymásra odafigyelést és a közös munkát. Praktikus azért is, mert megtanulják egymás nevét, legalább a keresztnevek szintjén. Mindezt próbálom játékos verzióban összehozni. Remélem, tetszik a kilencedikeseknek is, jót nevetgéltek.”

Természetesen a nap középpontjában a gólyák álltak, így velük is beszélgettem. Az első kérdésem az volt, hogy miért is a Deákot választották.

„Nyolc évig kéttanos voltam a Madáchban, ezért nagyon megszerettem az angolt, és csak a Deák volt az, ahol szintén volt kéttan. Szeretnék majd külföldön továbbtanulni, főleg Amerika érdekel, ezért is választottam ezt a szakot és ezt az iskolát.” – mondta az a-s Bánvölgyi Hanna.

A 9. b-s Krivokapic Katarinát és Kopasz Hannát, valamint a kéttanos Tyukodi Lorinát is megkérdeztem: ők már elég régóta ide akartak járni. Azt hallották, hogy jó iskola, és szeretnék továbbfejleszteni az angoltudásukat. Elmondásuk szerint maga a Deák is nagyon szimpatikusnak és családiasnak tűnik.

Fotó: iDeák

Barna Sára a matek-angol szak mellett döntött, mert folytatni akarta az angolt, és az olaszt is, de ebből végül spanyol lett, mert a két nyelv eléggé hasonló.

Nagyon szimpatikus volt az iskola, és itt találtam olyan szakot, ami nekem megfelelő, a matek-angolt.” – mesélte Sepp Gréta.

A gólyanap legfőbb célja az ismerkedés és a jó osztályközösségek alkotása, ezért az a kérdés mellett sem mehettem el, hogy mennyire szimpatikusak nekik a többiek, és hogy mit gondolnak, mennyire csapatépítőek a programok valójában. Mindenki pozitív választ adott, és nekem is úgy tűnt, hogy mindenki élvezi a napot.

„Nagyon szimpatikus az osztály, és az osztályfőnök is nagyon aranyos. Nagyon tetszenek a programok is, voltunk már például sorversenyen, kötélhúzáson, a fiúk fociztak, a lányok pedig röplabdáztak.” – nyilatkozta Barna Sára.

„A közösségnek körülbelül felét már ismertem, amikor idejöttem, egy társaság voltunk, és ez nagyon jó. Akiket most ismertem meg, ők is nagyon jó fejek, családiasnak tűnik az egész közösség, úgyhogy nekem nagyon tetszik.” – fűzte hozzá Bánvölgyi Hanna.

Fotó: iDeák

A Vangel Erikkel folytatott beszélgetésünk során a DÖK-elnök távlati terveiről is szó esett:

„A SáRa bulikhoz hasonlóan szerveznénk egy TöDe Partyt, erre már van egy időpont is, ami alkalmas lehetne, egy szombati nap, ami ledolgozós munkanap. Ennek a szervezése egyelőre ott tart, hogy a tömörkényesekkel meg kell állapodni az időpontban és a szervezés struktúrájában, de az akarat megvan az ő részükről is és a miénkről is. Úgy gondolom, szeptember közepéig kell várni az érdeklődőknek, addigra már meglesz, hogy hogyan fog ez a nap alakulni. Emellett még azt is elmondanám, hogy a tavalyi évben elfogadtuk, hogy lenne egy olyan célunk, hogy az iskola tagozatainak az országban keresnénk testvériskolákat, és ez fejlődési lehetőséget nyújthatna, lehetne például közös osztálykirándulásokat szervezni. Az iskolákkal nincs még a kapcsolat felvéve, ez még csak szervezés szintjén van, de az első félében azon dolgozunk, hogy ez meglegyen.”

A gólyanapról készült képgalériát ide kattintva nézhetitek meg, hamarosan pedig videós beszámolót is láthattok.

Hozzászólások
+ posts