Június a Deákban

A 2017/18-as tanév utolsó hónapjához érkeztünk, így legközelebb már csak a Szeptember a Deákban címmel találkozhattok az iDeákon, körülbelül három hónap múlva. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi vár ránk a következő hónapban.
Június 4-én ünnepeljük a Nemzeti Összetartozás Napját, mely alkalmából kiállítás nyílik meg a 11.55-ös szünetben. A megnyitón minden osztályt két főnek kell képviselnie. A Prazsák-Hajnal Krisztina tanárnő szervezésében megvalósuló kiállításhoz egy kvíz is kapcsolódik, mely megoldásait a kihelyezett dobozba tehetitek.
Szintén hétfőn 18 órától a Deák újonnan alakult kamarakórusának koncertjét tekinthetitek meg a színházteremben, amelyre mindenkit sok szerettel várnak. A meghívott Concentus Novus kórus mellett fellépnek iskolánk zenei tehetségei és tanárai is: Lázár Bálint, Ménesi Flóra, Varga-Betlehem Ádám és Varga Dániel gitártudásukat mutatják be, Csont Anikó, Fekete Melinda, Kovács Hajnalka és Técsiné Tóth Mária Magdolna tanárnőket és Horti Sándor tanár urat pedig énekelni hallhatjátok majd, többek közt népdalfeldolgozásokat és könnyűzenei szemelvényeket.
Június 4- és 5-én zajlik az érettségi feladatsorok megtekintése, középszinten a kitöltött táblázat alapján, az emelt szintű dolgozatokat pedig 5-én lehet megnézni a színházteremben.
7-én kezdődik az emelt szóbeli vizsgaidőszak, 18-ától 29-ig pedig a középszinten választott tantárgyakból tehettek szóban is tanúbizonyságot felkészültségetekről.
Június 14-én kerül sor a táncbemutatóra a tornateremben, azaz a 9-esek egy-egy táncelőadással mutatják be, mennyire sikerült elsajátítaniuk a társas táncok művészetét az elmúlt 9 hónap alatt.
Egy nappal később, 15-én, pénteken lesz az idei tanév utolsó tanítási napja, aznap fél nyolckor kezdődnek majd a rövidített, 35 perces órák, melyekből az első öt lesz megtartva. Ez a nap különleges lesz azért is, mert tavalyhoz hasonlóan koncertekkel készülnek a tanárzenekar tagjai és diáktársaink is számotokra, hogy könnyebben lendüljünk túl az utolsó nap nehézségein.
A bizonyítványosztás június 27-re, szerdára esik, 18 órára kell visszajönnünk az iskolába még egyszer, utoljára a nyári szünet előtt. A deákos szokáshoz hűen pedig az évzáró után a kitűnőknek külön fogadáson gratulálnak a nagytanáriban.
Hozzászólások
+ posts