Szendvicsgyűjtő akció a Deákban – pontosítás

Ahogy olvashattátok korábban, a Deák, akárcsak számos más gimnázium országszerte, csatlakozott a helyi Bike Maffia által indított akcióhoz, melyben rászorulóknak juttatnak el szendvicseket. Ezt megelőző cikkünkben olyan információkat közöltünk a programról, melyek nem állják meg a helyüket.

Fotó: Tóth Viktória, iDeák


Idén az akcióban részt vevő osztályok névsora még folyamatosan változik, úgy, hogy mindegyik sorra kerüljön. Így csak azoknak kell szendvicscsomaggal hozzájárulniuk a gyűjtéshez, akik az osztályfőnöküktől erre jelzést kapnak. A programot jövőre tervezik egy időben az iskola egészére kiterjeszteni.

Mindez azt is jelenti, hogy a plusz egy szendvicset iskolába hozó osztályok töretlenül folytatják az akciót, legutóbb a 9. a, 10. g, 11. a és 12. b osztályok. Arról, ahogy a Szeged Bike Maffia tagjai elvitték az iskolából a csomagokat, Fejes Vivien, Tóth Viktória és Varga Lili készítettek képeket.

Küldj egy szendvicset a Szeged Bike Maffiával! | Facebook

No Description

A Bike Maffia szervezetek az egész országban elindították a programot már évekkel ezelőtt, így Budapesten és Debrecenben is, de jelen vannak Miskolcon és Pécsen is. Civil szervezetként rászorulókat segítő ruhagyűjtéseket, ételosztásokat szerveznek, védjegyük azonban, ahogy nevükből is sejthetjük, a biciklis szállítás, így juttatják el például a deákosok csomagjait is a Szeged utcáin élő hajléktalanok számára.
 
Hozzászólások