Beszámoló a szalagavatóról

Jubileumi szalagavató bál volt az idén a Deákban, a harmincadik. Molnárné Tóth Margit tanárnő, a 10. h osztály és Farkas Szilvia szervezésében az idén hét végzős osztály ünnepelhette meg, hogy alig pár hét választja el őket az érettségitől, a felvételi eljárástól és egy új, eddig szokatlan, felnőtt élettől.

 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
 
Az iskola egészen más arcát mutatta ezen az estén: a lépcsőkön a szorgalmasan tanuló vagy épp leckét író, beszélgető diákok helyett jobbról a Deák Big Band ült Kiszin Miklós tanár úr vezényletével, balról báli ruhába öltözött elegáns tanárok foglaltak helyet. Lufik, papírgirlandok és fények tették bálivá a hangulatot.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
 
 
Az est középpontjában természetesen a tizenkettedikesek álltak: a hagyományok szerint a fanfárok és az intézményvezető asszony megnyitója után előbb keringőket táncoltak, két angolkeringőt és két bécsit. A lányok gyönyörű, habos fehér ruhákban, a fiúk elegáns frakkban lejtették a háromnegyedes ütemet. Talán fel sem ismertétek volna iskolatársaitokat, annyira mások voltak: és ezt nemcsak a ruha, az esetleges smink vagy új frizura tette, hanem az az érzés az arcukon, hogy ez egy valóban egyszeri élmény az életükben.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
A következő tánc a tanár-diák tánc volt, amely iskolánkban hagyomány, a diákok felkérik valamikor a megelőző egy-két évben valamelyik tanárukat egy angolkeringőre, aminek a következtében teljesen megtelt az aula.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
A következő rész az osztálytáncok voltak, amikor az osztályok az első félév alatt megtanult – általában az osztályra jellemző – táncot mutattak be. Láthattunk távirányítóval az osztályát kapcsolgató osztályfőnököt, élőben szólózó diákokat, kosárpályává átalakuló osztályt, fekete ruhás, fehér kesztyűs koreográfiát, osztályfőnöki dobszólóra táncolókat, de népdalrapre mulatókat és arctalan bábokat is, akiket láthatatlan kötéllel irányítottak.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
Az egyes részek között sem unatkoztak a vendégek, volt vendégművész, Tabai Neyad Flóra de talán nekünk ennél is érdekesebb volt, hogy az idén lettek végzősek az iskolazenekar, a Brend tagjai, pontosabban közülük hárman, hiszen Balogh Gábor már tavaly leérettségizett. Kispál Dávid gitárszólóval, Sehapovic Iván egy a Deák Big Band kísérete dallal, Varga Dániel pedig a pezsgőzés után, illetve alatt egy a Brend által előadott számmal búcsúzott.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
Igen, mert az utolsó felvonása a báli résznek az, hogy a tizenkettedikesek immár az estélyi ruhájukban osztályonként levonulnak az osztályfőnök és az osztályfőnök-helyettes vezetésével. Faragó Klára intézményvezető és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a szegedi tankerület igazgatója is beszédet mondott, majd ezt követte a pezsgős koccintás.
 
Fotó: Szivák Barna, iDeák
A vacsora után pedig megkezdődhetett a mulatság, ehhez élő zene szolgált alapul a Party Art’s Ok zenekar jóvoltából: éjjel egyig ropták a táncot nemcsak a végzősök, de szüleik, és sok tanárunk is – fáradhatatlanul. Azoknak, akikben nem fogyott el az energia, az after partyn volt még alkalmuk azt levezetni.
 

iDeák

 
Hozzászólások
+ posts