Január a Deákban

A meghitt karácsonyi és a felszabadult szilveszteri ünneplés után januárban visszatértünk második otthonunkba, a Deákba. De nézzük, mi vár ránk ebben a hónapban.


Január 9-én elkezdődik iskolánkban a fittségi mérés, így előreláthatólag az előttünk álló néhány tesiórát ezzel fogjuk tölteni. 12-én, pénteken kerül megrendezésre a szalagtűzés, amin a ballagók megkapják 11-es társaiktól szalagjaikat, melyet a következő hónapokban büszkén viselhetnek. Másnap, 13-án pedig a szalagavató bál töri meg iskolánk csendjét a hétvégén.
Január 16-án 17 órától nyílt napot rendez iskolánk, minden érdeklődő nyolcadikost és szülőt sok szeretettel várunk! A színházterem 18-án, csütörtökön is meg fog telni, hiszen szintén délután 5 órától érettségi-felvételi tájékoztató várja azokat a 11. és 12. évfolyamosokat, akik nem kaptak választ minden kérdésükre a továbbtanulásról és pontszámításról szóló cikksorozatunkból.
A hónap 20. napján írják a nyolcadikosok a központi írásbeli felvételit, így az azt követő 22-i hétfőn a tanulók nagy részének nem lesz tanítás. Mégsem ürül ki iskolánk épülete, hiszen míg a magyar- és matematikatanárjaink a feladatlapok javításán munkálkodnak, addig a 11-esek számára hétfőn 10-től 12 óráig pályaorientációs nap lesz, melyen a részvétel kötelező. Az első órában a színházteremben az egész évfolyamnak tartanak előadást, utána pedig 11 órától előzetes regisztráció alapján, érdeklődésüknek megfelelően kisebb csoportokra osztják a diákokat, és külön termekben foglalkozásokon fognak részt venni.
Január 26-a két okból kifolyólag is jelentőséggel bír: a 9. c-sek ekkor koszorúzzák meg névadónk, Deák Ferenc szobrát a Dóm téren, illetve ezzel a nappal zárul az első félév. Így pénteken összeülnek tanáraink, hogy végső ítéletet mondjanak féléves teljesítményünkről az osztályozó konferencia keretében.
 
Mindenkinek sikeres harcot kívánok a jobb jegyért!
Hozzászólások