Egy detektívnek álló vidéki lány kalandjai a század eleji fővárosban – könyvajánló

Az Ambrózy báró esetei a nagysikerű író, Böszörményi Gyula sorozata a 20. század eleji Osztrák-Magyar Monarchiában játszódik, tele titkokkal és rejtélyekkel.

Könyvmolyképző Kiadó (@konyvmolykepzo) által megosztott bejegyzés,


A főhősünk Hangay Emília (Mili), aki felutazik a székesfővárosba, Budapestre megkeresni négy éve eltűnt nővérét, Emmát, miután kaptak tőle egy megkésett táviratot, hogy jól van, ne aggódjanak miatta. Ekkor kezdődnek Mili kalandjai. A fővárosban megismerkedik Ambrózy Richárd báróval, a kékvérű magándetektívvel, aki rejtélyes módon elveszítette a bal karját. Miután kettejük a találkozására nem a legmegfelelőbb körülmények között került sor, Mili bekerül az Ambrózy-villába, ahol csakhamar megtalálja helyét. A báró felajánlja segítségét az Emma utáni nyomozásban, amit Mili el is fogad, ám eközben még sok-sok igazi bűnügyet oldanak meg együtt. Főhősnőnk kitanulja a detektívszakma minden csínját-bínját, így ő is igazi nyomozóvá válik. Mili és Richárd is sokat tanulnak saját magukról, valamint egymásról. Mili az egyszerű, de mégis határozott vidéki lányból érett nő lesz. Richárd levetkőzi a nőkkel szembeni előítéleteit, és megtanul jobban bízni az emberekben. De vajon a rejtélyeket sikerül megoldani?

Böszörményi Gyula egy találkozón olvasóival.

Ez a könyvsorozat ugyanúgy hozza a tipikus Böszörményi Gyula-stílust, vagyis izgalmas, érthető, vicces és titokzatos. A szereplőket könnyen meg lehet szeretni és azonosulni velük, hisz a főhősnő is 17 éves. A történet megfogalmazása is fantasztikus, az ember olvasás közben látja maga előtt a helyszíneket, hallja a korabeli beszédet, bele lehet veszni a történetbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a történelmi témájú könyveket tele kalanddal, rejtéllyel és rengeteg vicces helyzettel.

 
A sorozat kötetei:

Leányrablás Budapesten (1. rész)
A Rudnay-gyilkosságok (2. rész)
Beretva és tőr (2,5. rész)
Ármány és kézfogó (3. rész)
Bitó és borostyán (3,5. rész)
Nász és téboly (4. rész)


B. N.

 
Hozzászólások