Deákos fizikusok országos versenyen

December 7-én, csütörtökön csapatunkkal részt vettünk a Muki bácsi mutatós kísérletek – Bárki csinálhatja című országos fizikaversenyen.

Fotó: Dugonics András Piarista Gimnázium
A névadó Vermes Miklós, más néven Muki bácsi, Kossuth-díjas középiskolai fizika-, kémia- és matematikatanár, kiváló tankönyvíró és kísérletező.
A verseny a Piarista Gimnáziumban került megrendezésre, amely során fizikai kísérleteket kellett bemutatni, melyeket egy háromtagú zsűri bírált el. 13 csapattal mérhettük össze tudásunkat. Mi egy hidraulikán alapuló robotkarral indultunk, amire a felkészülést már hónapokkal a verseny előtt megkezdtük. A kar összetettsége miatt több hátráltató tényezővel is meg kellett küzdenünk a megépítése során, így még a verseny napján is eszközöltünk változtatásokat rajta.
Fotó: Dugonics András Piarista Gimnázium
Kísérletünk bemutatása után az eredményhirdetésig lehetőségünk volt kipróbálni, milyen is lehet “vízen” járni, ami tulajdonképpen egy nemnewtoni folyadék volt. A versenyt nagyon élveztük, sok új kísérletet ismertünk meg, és igaz, nem nyertünk díjat, de sok tapasztalatot szereztünk.
Köszönettel tartozunk Molnárné Tóth Margit tanárnőnek, aki a kezdetektől támogatott minket.
Fotó: Dugonics András Piarista Gimnázium
Írták a Satnyafalvi fizikusok csapat tagjai:

 

Kello Klaudia, Szép Roland és Tolnai József 11. e.

 
Hozzászólások
+ posts