Gólyaszemmel a Deákról

Idén a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium 250 kilencedikesnek adott lehetőséget, hogy itt kezdhesse tanulmányait. Három gólya mesél a személyes tapasztalatairól most, hogy segítsen a bizonytalan, felvételi előtt álló általános iskolásoknak.

Fotó: Szivák Barna, iDeák

Eszti: „Már az első találkozásnál éreztem, hogy jól döntöttem.

A nyolcadikos évem azzal telt, hogy minden erőmmel a felvételire készültem. Miután megtudtuk, hogy bejutottunk a Deákba, megpróbáltuk megkeresni egymást. Így megalakultak a csoportcsetek, ahol elkezdtük megismerni egymást. Augusztus végén megrendezésre került a gólyanap, ami remek hangulatban telt. Megismerkedhettem az osztálytársaimmal, a játékos feladatok nagyon jó csapatszellemet teremtettek. Az első napon, bár még kicsit félve, de örömteli izgatottsággal léptem be az iskola kapuin. Szeptember elején még az egész évfolyam kicsit bizonytalanul járkált az iskolában, de egyre jobban kezdjük megszokni. A csapatépítésben, és a környezet megszokásában az októberi gólyahét is segített.”
 

Aliz: „A gólyahét során még jobban megerősödött az osztály, és az osztályfőnök kapcsolata.

Októberben megkezdődött a felkészülés a gólyahétre, és az azt lezáró gólyabálra. Ezeknek a feladatoknak a teljesítésével, valamint az osztálytánc összeállításával még közelebb kerültek egymáshoz az osztály tagjai. A gólyahét igazán jó hangulatban telt, akárcsak a gólyabál, ahol mindenki hangosan bíztatta saját osztályát. A különböző feladatokban mindenki részt vett, sokat nevettünk, és újabb barátságok születtek. Nagyon ötletesek voltak a programok, egy pillanatra sem unatkoztunk. Még jobban feldobta a hangulatot, amikor kimondták, hogy a 9.D, azaz a mi osztályunk nyert. Miután átvettük a tortát, felvittük a termünkbe, ahol jókedvűen elfogyasztottuk azt.”
 

Petra: „Sosem gondoltam volna, hogy élvezni fogom az iskolába járást.

A gólyabál előtt, és közben viszont nem állt meg az élet, ugyanúgy készültünk az órákra, haladtunk tovább a tananyaggal. Viszont a tanórákon kívül rengeteg programot szervez az iskola, mint például a Deák Olimpiát, amiben a diákok megmutathatják azt, hogy miben tehetségesek. Ez az esemény márciusban lesz megrendezve, így izgatottan várjuk már. Szimpatikus számunkra az is, hogy az iskolában dolgozó felnőttek figyelnek a diákokra, és támogatják őket. A fényképészetet kedvelő diákoknak például lehetőségük van, hogy alkotásaik az iskolában kiosztott kártyanaptárakon szerepeljenek, emellett fotókiállítás is zajlik. Akiket inkább az írás érdekel, azok részt vehetnek az iskolaújság szerkesztésében, végül a zenekedvelők legnagyobb örömére működő zenekar van az iskolánkban. Úgy gondolom, hogy remek választás volt ez az iskola, mert nem csak a közösség és az oktatás kimagasló, de a diákok sok mindenben is kipróbálhatják magukat.”

B. P., D. A., Jenei Eszter

Hozzászólások